• Köer
  • Pris
  • Om oss
  • Vanliga frågor
  • Blogg
Kom igångLogga in

Västra Götaland

Västra Götaland inkluderar bostadsköer som ligger på mindre orter i den västra delen av Götaland.

Fabo

Oavsett i vilket skede du befinner dig av livet ska Falkenbergs Bostad erbjuda dig alla tiders boende.

Marksbostäder

Marks Bostad är Marks kommuns största bostadsbolag. De har cirka 3 700 lägenheter till uthyrning för privatpersoner och till kommunal omsorg.

Stenungsundshem

Stenungsundshem vill erbjuda regionens bästa boende. De förvaltar 2000 boenden i kommunen med närhet till havet.
Skapa konto eller logga in för att se och gå med i köerna

Testa dibz utan kostnad

En månad gratis, sedan

25 SEK per månad

Starta gratismånad
Testa dibz kostnadsfritt

Hur lång är kötiden i Västra Götaland?

Kötiden i västra Götalands olika städer varierar mycket. Hur länge du behöver köa beror även på ifall du söker bostad i centrala områden eller om du kan tänka dig bo utanför centrum. Söktrycket på hyresrätter i västra Götaland har överlag ökat under det senaste årtiondet. FABOs bostadskö har exempelvis tredubblats under perioden och idag beräknas kötiden vara 4-5 år i centrala delar av staden.

Hur skaffar man boende i Västra Götaland?

Det första steget för att skaffa boende i något av Västra Götalands områden är att ställa sig i de bostadsköer som erbjuds. Detta gör du enkelt genom att skapa ett konto på dibz. När du samlat ihop tillräckligt med köpoäng kan du sedan logga in på bostadsköns hemsida för att anmäla intresse för lägenheter och får då konkurrera mot andra sökande. Då blir antalet ködagar och en god ekonomi mycket viktigt. Vi rekommenderar därför att börja köa så tidigt som möjligt för att maximera dina chanser till ett förstahandskontrakt.

Hur fungerar bostadsköer?

En bostadskö är helt enkelt ett kösystem för att på ett rättvist sätt kunna förmedla förshandskontrakt för hyresrätter. När du registrerat dig i kön börjar du samla köpoäng på direkten. Efter att ha registrerat sig i en bostadskö behöver man vanligtvis logga in var 3:e till var 12:e månad för att underhålla sin plats och fortsätta samla poäng. I köerna du väljer på dibz görs detta automatiskt åt dig och du slipper helt enkelt oroa dig över att glömma bort att uppdatera din intresseanmälan. När du samlat tillräckligt med ködagar kan du anmäla ditt intresse till lägenheter via bostadsköernas hemsidor.

Vilka städer inkluderar Västra Götaland?

Västra Götaland är ett stort område som inkluderar bostadsköer i flera olika städer och kommuner längs med Sveriges västkust. Här kan du köa till bostäder i Alingsås, Falkenberg, Marks, Stenungsund och Varberg. Kön för respektive stad erbjuder både boenden centralt och i stadens närområde. Du ställer dig enkelt i alla dessa här på dibz. Söker du bostad i Göteborg eller dess närområde så finner du dessa på stadens egna sida här på dibz.

Med stöd av:

SSEBL Logo
Länkar
Köer
Pris
Om oss
Vanliga frågor
Blogg
Logga in
Skapa konto
Juridiskt
Cookie Policy
Personuppgiftspolicy
Användarvillkor
Kontakt

OptiQueue Nordics AB
Grev Turegatan 75
114 38 Stockholm
Org. nr. 559286–3251


hello@dibz.se
© OptiQueue Nordics AB