• Köer
  • Pris
  • Om oss
  • Vanliga frågor
  • Blogg
Kom igångLogga in

Stockholm yttre

Stockholm yttre inkluderar alla bostadsköer som har fastigheter i Stockholms närområde med goda kommunikationer till innerstaden.

Armada Fastighets

Armada Bostäder AB har ca 1500 lägenheter, de flesta belägna centralt i Åkersberga och vid Åkers Kanal, men även ute i landsbygden såsom Roslags Kulla och Ljusterö.

Bostadsförmedlingen i Stockholm

Bostadsförmedlingen hjälper bostadssökande och fastighetsägare att hitta varandra och samarbetar med över 200 fastighetsägare, såväl privata som kommunala.

Botrygg

Botrygg är ett privat bygg-och fastighetsbolag som inriktar sig på hyres- och bostadsrätter samt samhällsfastigheter. Botrygg stöttar även den lokal kulturen. De tycker det är viktigt att lyfta fram kulturen i samhället.
Skapa konto eller logga in för att se och gå med i köerna

Testa dibz utan kostnad

En månad gratis, sedan

25 SEK per månad

Starta gratismånad
Testa dibz kostnadsfritt

Hur lång är kötiden i Stockholm?

Den genomsnittliga kötiden för att skaffa en lägenhet i Stockholm hos Bostadsförmedlingen är idag runt 10 år. Kötiden varierar kraftigt mellan kö och stad, men det är viktigt att man är ute i god tid när man ska söka bostad, speciellt i Stockholm som har längre kötider än de flesta andra områdena. I vissa köer, om man inte är kräsen med läge, hyra eller storlek, kan man ibland komma undan med betydligt kortare kötid, där det kan handla om månader istället för år.

Hur får man ett förstahandskontrakt i Stockholm?

Det vanligaste sättet till att skaffa ett förstahandskontrakt är att köa i en bostadskö och sedan anmäla sitt intresse till lägenheter när man har nog många ködagar. Ju mer köpoäng du har desto lättare blir det för dig att få ett förstahandskontrakt. Du kan även stå i flera bostadsköer samtidigt för att bättra dina chanser. Vissa fastighetsägare förmedlar kontrakt utan en kö.

Hur ställer man sig i bostadskö i Stockholm?

Det enda som man behöver göra för att ställa sig i en bostadskö är att registrera sig hos den bostadskö som man vill stå i, och sedan logga in var 3:e till var 12:e månad för att underhålla sin plats. I köerna du väljer på dibz görs detta automatiskt åt dig, men det är också fullt möjligt att manuellt göra detta för respektive bostadskö.

Vilka bostadsköer finns det i Stockholm?

Stockholms största bostadskö är Bostadsförmedlingen i Stockholm. I Stockholm finns det många olika bostadsköer som man kan ställa sig i. Några exempel på andra stora bostadsköer är Heimstaden och Rikshem. Det finns många mindre köer som kan ge en kortare kötid, men dessa är ofta svåra att hitta. Ovan kan du se de köer som finns tillgängliga via dibz.

Med stöd av:

SSEBL Logo
Länkar
Köer
Pris
Om oss
Vanliga frågor
Blogg
Logga in
Skapa konto
Juridiskt
Cookie Policy
Personuppgiftspolicy
Användarvillkor
Kontakt

OptiQueue Nordics AB
Grev Turegatan 75
114 38 Stockholm
Org. nr. 559286–3251


hello@dibz.se
© OptiQueue Nordics AB