• Köer
  • Pris
  • Om oss
  • Vanliga frågor
  • Blogg
Kom igångLogga in

Skåne

Skåne inkluderar bostadsköer på mindre orter runt om i länet.

Ängelholmshem

Ängelholmshem är stadens största bostadsaktör och ägs av kommunen. De har ett brett utbud av hyresrätter.

Hässlehem

Hässlehem erbjuder ett tryggt och trivsamt boende för dig som vill bo i Hässleholms kommun.

Heimstaden

Heimstaden är ett ledande europeiskt bostadsfastighetsbolag med en vision om att förenkla och förgylla kundernas liv genom omtänksamma boenden – Friendly Homes.
Skapa konto eller logga in för att se och gå med i köerna

Testa dibz utan kostnad

En månad gratis, sedan

25 SEK per månad

Starta gratismånad
Testa dibz kostnadsfritt

Studentboenden i Skåne

Är du student eller funderar på att bli det? Att hitta bostad inför studierna kan vara stressigt och ett värdefullt tips är att börja köa så tidigt som möjligt. Det finns flera studieorter i Skåne och vissa erbjuder särskilda studentköer. Då ställs ofta krav på ett medlemskap i universitetets kår eller liknande. Dessa krav framgår på respektive kö här på dibz. Navigera till rätt stad här på vår hemsida för att hitta köer som passar dig. Det finns även flera köer i länets mindre orter där kötiden kan vara betydligt kortare ifall du är i behov av bostad snabbt. I sådant fall kan det vara värt att pendla en liten bit till campus. När du hunnit samla på dig lite mer köpoäng kan du sedan flytta till boende med kortare avstånd till studierna.

Hur lång är kötiden i Skåne?

Kötiden för att få ett förstahandskontrakt i Skåne varierar kraftigt. I länets större städer som Malmö och Lund kan kötiden vara väldigt lång, särskilt i städernas mest populära områden. Där är det inte ovanligt att behöva köa i 6-7 år innan man får bostad. Kollar du dock på köer i de lite mindre orterna som Landskrona och Ängelholm så är köerna mycket kortare! Där finns möjligheten att hitta boende på bara något halvår.

Hur skaffar man bostad i Skåne?

Söktrycket på bostäder i Skåne är högt. Detta gäller särskilt länets större städer. Samtidigt finns det många bostadsköer att ställa sig i både i storstäderna och på mindre orter. Avgränsa därför inte din sökning till den stad du bor i eller planerar att flytta till. Till ytan är Skåne relativt litet och pendlingsavstånden blir därmed inte så farliga. Passa därför på att ställa dig i köer i närliggande städer eller orter. Du hittar och går med i dessa köer med bara några klick här på dibz.

Vilka bostadsköer finns i Skåne?

Utbudet av bostadsköer i Skåne är högt. Alla större städer i länet som Malmö, Helsingborg, Lund osv har flera köer du kan ställa dig i. Utöver dessa så finns det en hel del köer du kan ställa dig i på de mindre orterna i Skåne. Dessa inkluderar Ängelholm, Landskrona och Kristianstad för att nämra några. Köerna i Skåne fungerar på mer eller mindre precis samma sätt som i övriga Sverige. Registrera dig på dibz och börja samla poäng till samtliga köer för att maximera dina chanser till ett förstahandskontrakt!

Med stöd av:

SSEBL Logo
Länkar
Köer
Pris
Om oss
Vanliga frågor
Blogg
Logga in
Skapa konto
Juridiskt
Cookie Policy
Personuppgiftspolicy
Användarvillkor
Kontakt

OptiQueue Nordics AB
Grev Turegatan 75
114 38 Stockholm
Org. nr. 559286–3251


hello@dibz.se
© OptiQueue Nordics AB