• Köer
  • Pris
  • Om oss
  • Vanliga frågor
  • Hållbarhetsinitiativ
Logga in

Innovation tacklar utmaningarna

Sveafastigheter Bostad

Geografi

Flera orter

Huvudkontor

Stockholm

Website

sveafastigheterbostad.se/

Innovation tacklar utmaningarna

Digitalisering är en möjliggörare för hållbarhet, innovation och att utveckla bostäder som människor trivs i och känner sig trygga i. Den sociala hållbarheten och att använda sina bostäder som ett verktyg för socialinkludering är viktiga aspekter.

partner

Social inkludering med kollektiva boenden

En blandning av upplåtelseformer, boendeformer och lägenhetsstorlekar är en komponent i arbetet med social inkludering. Åtgärder som yteffektiva planlösningar och kollektivboenden satsas det stort på.

En grupp som ofta är bortglömd när det kommer till bostadsbristen och ett inkluderande samhälle är seniorer, Sveafastigheter har inlett ett koncept där människor som är 65 år eller äldre kan bo i ett smidigt och klimatsmart boende med gemenskap i fokus. Gemensamma sociala aktiviteter tacklar ensamheten. Bygget har en arkitektur som främjar möten och gemenskap och en heltidsanställd trygghetsvärd finns på plats för att arrangera sociala aktiviteter och för att hjälpa till med hemmafix i hyresgästernas egna lägenheter.

Dessa kollektivhus finns inte enbart för seniorer utan även för barnfamiljer, studenter och alla oss andra. Utöver fullutrustade lägenheter finns gemensamma utrymmen som ger de boende en social yta som kan användas till co-working eller läxläsning.

Digitalisering ökar effektivitet och standard

Sveafastigheter har investerat i en app för att förenkla hyresgästernas vardag. Appen samlar hyresgästens tjänster kopplade till boendet, appen möjliggör även större påverkan och inflytande över sitt boende och ger boende en effektiv kommunikationsväg till sin hyresvärd. Till exempel så kan information om att en mattestuga för unga äger rum i den gemensamma lokalen förmedlas.

Det finns många idéer och initiativ hos Sveafastigheter när det kommer till social hållbarhet. Nya boendekoncept, digitaliserad kommunikation och en infrastruktur för inkludering är så som arbetet kommer till uttryck idag. Vi på dibz ser fram emot att följa Sveafastigheters arbete och tillsammans finna vägen mot en modern och socialt hållbar bostadsmarknad.

Ett bra digitalt stöd skapar ett mer hållbart arbetssätt med kortare administrativa processer, så att vi kan få mer tid och resurser för att möta våra kunder och deras förväntningar.

Harry McNeil

Hållbarhetschef, Sveafastigheter

Med stöd av:

SSEBL Logo
Länkar
Köer
Pris
Om oss
Vanliga frågor
Hållbarhetsinitiativ
Logga in
Juridiskt
Cookie Policy
Personuppgiftspolicy
Användarvillkor

Kontakt

OptiQueue Nordics AB
Grev Turegatan 75
114 38 Stockholm
Org. nr. 559286–3251


hello@dibz.se
© OptiQueue Nordics AB