• Köer
  • Pris
  • Om oss
  • Vanliga frågor
  • Blogg
Kom igångLogga in

25 augusti 2021

3 min

Innovation tacklar utmaningarna - Sveafastigheter Bostad

Digitalisering är en möjliggörare för hållbarhet, innovation och att utveckla bostäder som människor trivs i och känner sig trygga i. Den sociala hållbarheten och att använda sina bostäder som ett verktyg för socialinkludering är viktiga aspekter.

Lovisa Qvarner

Lovisa Qvarner

CEO

Hållbarhet

Digitalisering

Social inkludering med kollektiva boenden

En blandning av upplåtelseformer, boendeformer och lägenhetsstorlekar är en komponent i arbetet med social inkludering. Åtgärder som yteffektiva planlösningar och kollektivboenden satsas det stort på.

En grupp som ofta är bortglömd när det kommer till bostadsbristen och ett inkluderande samhälle är seniorer, Sveafastigheter har inlett ett koncept där människor som är 65 år eller äldre kan bo i ett smidigt och klimatsmart boende med gemenskap i fokus. Gemensamma sociala aktiviteter tacklar ensamheten. Bygget har en arkitektur som främjar möten och gemenskap och en heltidsanställd trygghetsvärd finns på plats för att arrangera sociala aktiviteter och för att hjälpa till med hemmafix i hyresgästernas egna lägenheter.

Dessa kollektivhus finns inte enbart för seniorer utan även för barnfamiljer, studenter och alla oss andra. Utöver fullutrustade lägenheter finns gemensamma utrymmen som ger de boende en social yta som kan användas till co-working eller läxläsning.

Lägenhetshus i trä - Sveafastigheter

Ett bra digitalt stöd skapar ett mer hållbart arbetssätt med kortare administrativa processer, så att vi kan få mer tid och resurser för att möta våra kunder och deras förväntningar.

- Harry McNeil, Hållbarhetschef, Sveafastigheter

Digitalisering ökar effektivitet och standard

Sveafastigheter har investerat i en app för att förenkla hyresgästernas vardag. Appen samlar hyresgästens tjänster kopplade till boendet, appen möjliggör även större påverkan och inflytande över sitt boende och ger boende en effektiv kommunikationsväg till sin hyresvärd. Till exempel så kan information om att en mattestuga för unga äger rum i den gemensamma lokalen förmedlas. Det finns många idéer och initiativ hos Sveafastigheter när det kommer till social hållbarhet. Nya boendekoncept, digitaliserad kommunikation och en infrastruktur för inkludering är så som arbetet kommer till uttryck idag. Vi på dibz ser fram emot att följa Sveafastigheters arbete och tillsammans finna vägen mot en modern och socialt hållbar bostadsmarknad.

Läs mer om hur Sveafastigheter arbetar med hållbarhet

Börja dibza

Få kontroll på bostadsköerna

Testa dibz gratis
dibz bostadsköer

Senaste artiklarna

Skrattande vänner från olika bakgrund med smartphone

10 augusti 2021

1 min

Hej rabatt: dibz lanserar Vinnare

Oliver Åsbacka

Oliver Åsbacka

CTO

Balkongträdgård - Heimstaden

08 september 2021

4 min

Omtänksamma boenden för hela livet - Heimstaden

Richard Valleryd

Richard Valleryd

COO

Med stöd av:

SSEBL Logo
Länkar
Köer
Pris
Om oss
Vanliga frågor
Blogg
Logga in
Skapa konto
Juridiskt
Cookie Policy
Personuppgiftspolicy
Användarvillkor
Kontakt

OptiQueue Nordics AB
Grev Turegatan 75
114 38 Stockholm
Org. nr. 559286–3251


hello@dibz.se
© OptiQueue Nordics AB