16 november 2023

3 min

Innovation tacklar utmaningarna - Sveafastigheter Bostad

Digitalisering är en möjliggörare för hållbarhet, innovation och att utveckla bostäder som människor trivs i och känner sig trygga i. Den sociala hållbarheten och att använda sina bostäder som ett verktyg för socialinkludering är viktiga aspekter.

Lovisa Qvarner

VD

Hållbarhet
Digitalisering

Social inkludering med kollektiva boenden

En blandning av upplåtelseformer, boendeformer och lägenhetsstorlekar är en komponent i arbetet med social inkludering. Åtgärder som yteffektiva planlösningar och kollektivboenden satsas det stort på.

En grupp som ofta är bortglömd när det kommer till bostadsbristen och ett inkluderande samhälle är seniorer, Sveafastigheter har inlett ett koncept där människor som är 65 år eller äldre kan bo i ett smidigt och klimatsmart boende med gemenskap i fokus. Gemensamma sociala aktiviteter tacklar ensamheten. Bygget har en arkitektur som främjar möten och gemenskap och en heltidsanställd trygghetsvärd finns på plats för att arrangera sociala aktiviteter och för att hjälpa till med hemmafix i hyresgästernas egna lägenheter.

Dessa kollektivhus finns inte enbart för seniorer utan även för barnfamiljer, studenter och alla oss andra. Utöver fullutrustade lägenheter finns gemensamma utrymmen som ger de boende en social yta som kan användas till co-working eller läxläsning.

Lägenhetshus i trä - Sveafastigheter

Ett bra digitalt stöd skapar ett mer hållbart arbetssätt med kortare administrativa processer, så att vi kan få mer tid och resurser för att möta våra kunder och deras förväntningar.

- Harry McNeil, Hållbarhetschef, Sveafastigheter

Digitalisering ökar effektivitet och standard

Sveafastigheter har investerat i en app för att förenkla hyresgästernas vardag. Appen samlar hyresgästens tjänster kopplade till boendet, appen möjliggör även större påverkan och inflytande över sitt boende och ger boende en effektiv kommunikationsväg till sin hyresvärd. Till exempel så kan information om att en mattestuga för unga äger rum i den gemensamma lokalen förmedlas. Det finns många idéer och initiativ hos Sveafastigheter när det kommer till social hållbarhet. Nya boendekoncept, digitaliserad kommunikation och en infrastruktur för inkludering är så som arbetet kommer till uttryck idag. Vi på dibz ser fram emot att följa Sveafastigheters arbete och tillsammans finna vägen mot en modern och socialt hållbar bostadsmarknad.

Läs mer om hur Sveafastigheter arbetar med hållbarhet

Gå med i 200+ bostadsköer idag

En månad gratis, därefter

35kr per månad

dibz köer

18 mars 2024

7 min.

Navigera på Bostadsmarknaden i Sverige: En Guide för Alla

Richard Valleryd

Operationell chef

11 mars 2024

7 min.

Studentköer: Din Väg till Studentbostad i Sverige

Richard Valleryd

Operationell chef

04 mars 2024

10 min.

Navigera i Stockholms Förstahandskontrakt och Bostadsköer: En Guide till Din Drömboende

Richard Valleryd

Operationell chef

Med stöd av:

SSEBL
Kontakt
  • OptiQueue Nordics AB
  • Drottninggatan 78
  • 111 36 Stockholm
  • Org. nr. 559286–3251
  • hello@dibz.se

All rights reserved. © OptiQueue Nordics AB